Letní zlepšováky

Léto, dovolená, okurková sezóna. Ovšem ne v CZ.NICu! Přes léto jsme si užívali záření obrazovek monitorů a tady je několik výsledků této naší oblíbené „odpočinkové aktivity“.

Rozcestník aneb založení mojeID přes sociální sítě

Služba mojeID vznikla, aby nám ušetřila čas a nervy a my nemuseli neustále vyplňovat registrační formuláře do nových služeb na webu. Nyní, abychom vám život usnadnili ještě o trochu více, tak i samotný registrační formulář pro založení mojeID si můžete předvyplnit údaji z vašeho profilu na sociálních sítích Facebook, Google+ nebo LinkedIn. Samozřejmě nechybí ani možnost založení mojeID pomocí údajů z registru domén CZ. Přesvědčte se sami o tom, že založení mojeID nemůže být snazší.

blog-rozcestnik

JNI 2.0 aneb upgrade webu Jak na Internet

Osvětový seriál Jak na Internet jsme začali vysílat v České televizi na podzim roku 2012. Pro velký úspěch jsme v loňském roce v projektu pokračovali a natočili další díly. Celkově tak seriál čítá nyní 85 dílů. Každý trvá dvě minuty, což po vynásobení dělá 170 minut; to je úctyhodná stopáž srovnatelná např. s celovečerákem „Most přes řeku Kwai“.

Od samotného začátku seriál nežil pouze na televizních obrazovkách, ale také na Facebooku a vlastním webu. Ten obsahoval kromě videí také doplňující texty k jednotlivým dílům. Rozhodli jsme se web trochu vylepšit, a tak jsme přidali hlavní stránku a nově jsme díly rozdělili do kategorii kvůli jednodušší orientaci. K videům a textům přibudou také „vzdělávací balíčky“ ke stažení. Ty budou volně k dispozici např. učitelům pro obohacení výuky ICT předmětů. To vše tedy naleznete na novém webu Jak na Internet.

Ani letos jsme nelenili a natočili pro vás dalších 15 nových dílů, které už na podzim budete moci shlédnout na obrazovkách České televize. O konkretních vysílacích časech nových dílů se dozvíte na Facebooku.

 

blog-jni2

Lišta CZ.NIC

CZ.NIC už není jen o doménách. Jak jsme rostli a pouštěli se do nových a nových projektů, tak jsme si řekli, že je na čase se tím také trochu pochlubit. Na webech CZ.NIC tak v horní části obrazovky nově najdete decentní lištu s logem CZ.NIC a odkazy na projekty, které naše sdružení dělá. Schválně, zkuste si na liště kliknout na „více“, abyste viděli seznam projektů v celé své kráse. MojeID, Jak na Internet, Turris, Knot DNS, Tablexia, Akademie CZ.NIC… no je toho opravdu hodně.

 

blog-listicka

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..