Další novinky v mojeID: veřejný profil nebo propojení se sociálními sítěmi

V závěru svého předchozího příspěvku na téma redesign webu mojeID jsem naznačil něco málo o dalších novinkách, které pro uživatele mojeID připravujeme. Neuplynul ještě ani měsíc a již vám zde mohu avizované nové funkcionality představit „v plné výbavě“.

První z nich je veřejný profil mojeID, který lze aktivovat po kliknutí na stejnojmennou záložku v hlavním menu administračního rozhraní mojeID. Zde je také možné si navolit, jaké údaje chce o sobě uživatel zveřejnit a také v jakém tvaru se budou zobrazovat.

Například datum narození nebo celou adresu bydliště bude chtít ve svém profilu zveřejnit asi jen málokdo. Je však možné o sobě prozradit třeba jen věk nebo naopak pouze den, kdy máte narozeniny; místo celé adresy pak lze ukázat pouze město nebo zemi, ve které žijete či pracujete. Samozřejmostí je také možnost zobrazení fotografie, krátkého popisku (bio) a odkazů na profily na sociálních sítích.

Uživatele, kteří budou chtít veřejný profil mojeID používat jako svoji vizitku, jistě potěší možnost zobrazení QR kódu s kontaktními údaji nebo odkaz na vizitku ve formátu vCard. Veřejný profil se zobrazuje na adrese „username.mojeid.cz“. Aby si mohli uživatelé zobrazovat na veřejném profilu údaje a kontakty, které skutečně používají, přidali jsme do účtu mojeID adresy profilů dosud chybějících sociálních sítí – např. Instagram, Tumblr, Blogger, Pinterest nebo WordPress.com.

Vyhověli jsme také přáním poskytovatelů služeb a rozšířili účet mojeID o položky ISIC karta nebo Opencard a také o údaj pohlaví.

Poslední vylepšení spočívá ve zjednodušení registrace do mojeID. Je-li uživatel ve svém prohlížeči přihlášen k Facebooku nebo ke svému Google účtu, může si v registračním formuláři kliknutím na příslušné tlačítko jednoduše předvyplnit potřebné údaje.

Věřím, že těchto pár drobností způsobí, že odteď budete svůj účet mojeID používat zase o něco raději.

Ondřej Písek

Autor:

Komentáře (1)

  1. JF říká:

    Pri zobrazení veku sa prepočítava vek len podľa roku, tj momentálne vykazuje že som o rok starší :)

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..