Co přinesou nová Pravidla registrace domén .cz?

Od 1. ledna příštího roku začnou platit nová Pravidla registrace doménových jmen .cz. Hlavním motivem pro úpravy tohoto dokumentu se stala rekodifikace soukromého práva. Nové znění Pravidel tedy především reaguje na novou právní úpravu občanského práva (např. čl. 2.2.15, čl. 3). Další změny vycházejí vstříc námětům registrátorů a členů sdružení či reagují na faktický stav (čl. 2.1 zdůrazňující hodnotu doménového jména, nový čl. 2.2.17. definující identifikátor kontaktu, čl. 13.2. upravující mazání neužívaných kontaktů). Snažili jsme se rovněž o zpřehlednění a jisté zjednodušení tohoto dokumentu, byť zeštíhlit se jej bohužel nepovedlo. Ani jedna z úprav však nepřináší zásadní změny.

V průběhu roku jsme chystané změny diskutovali, a to nejen s našimi členy a registrátory, ale také s s odborníky z Právnické fakulty Masarykovy univerzity v Brně.

Současně s Pravidly registrace dochází také k úpravám řady dalších dokumentů, zejména Pravidel ADR, Obchodních podmínek pro registrátory, Pravidel a Podmínek služby mojeID. Rovněž změny v těchto dokumentech mají především povahu reakce na novou úpravu soukromého práva.

Zuzana Průchová

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..