Školy mají o spolupráci s CZ.NIC zájem

22 akcí pro školy základní, střední i vysoké a 820 studentů a pedagogů. I tak vypadal rok 2013 z pohledu Akademie CZ.NIC. Spolupráce se školami na podpoře internetové gramotnosti studentů i učitelů u nás představuje klíčovou součást vzdělávacích projektů a jsme rádi, že je o ni rok od roku vyšší zájem.

Letos jsme se na českých školách nejvíce věnovali z našeho pohledu již tradičním tématům jako IPv6, DNS, bezpečnosti na Internetu apod. Ale přibyla i nová, třeba přístupnost webů.

Té se naposledy věnoval kolega Petr Závodský, vedoucí týmu testerů CZ.NIC, na přednášce určené studentům ČVUT, kteří navštěvují předmětu Asistivní technologie. Měla takový úspěch, že se vyučující rozhodl obsah přednášky začlenit do sylabu předmětu. A to je pro nás vždy ta nejlepší odměna.

A pokud by snad problematika přístupnosti webu pro uživatele se zrakovým, sluchovým, pohybovým omezením nebo duševním onemocněním apod. zaujala i čtenáře našeho blogu, napište nám na akademie@nic.cz. Pokud bude dostatek zájemců, připravíme pro vás speciální kurz s touto tematikou.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..