Služba CAPTCHA Help se dočkala řady změn

Službu CAPTCHA Help provozuje CZ.NIC od srpna tohoto roku. Za tuto poměrně krátkou dobu si už ale stihla najít své věrné uživatele; těch je aktuálně více než 200 a stále přibývají. Když k tomu přidáme cca 10 vyřízených požadavků týdně, můžeme směle tvrdit, že si své místo a zájemce našla. A právě proto, že se služba ukazuje jako perspektivní, pracují vývojáři na jejím vylepšování.

Vývojáři proto nedávno zveřejnili dokument nazvaný S CAPTCHA Help doplňkem o krok dál. Ten je rozdělený do jednotlivých kapitol – Instalace, Nastavení a Použití, předposlední díl je potom věnovaný roli operátora a poslední budoucnosti. V této závěrečné části vývojář Petr Závodský kromě jiného píše: „Ke službě CAPTCHA Help velice brzy přibudou doplňky pro další prohlížeče: Internet Explorer, Mozilla Firefox, Safari. Doplňky prohlížečů chceme také vylepšit o některé další funkcionality, např. dát uživateli možnost zvolit si rozsah screenované části kolem CAPTCHA obrázku. Služba bude také postupně optimalizovaná tak, aby uživatel obdržel odpověď do několika desítek sekund. CAPTCHA Help také začínají využívat zahraniční uživatelé a i na ně se proto postupně začínáme zaměřovat.“

Celý dokument je proložen řadou obrázků a postupů, jak se službou efektivně pracovat. Měl by tedy bez problémů posloužit všem, kteří se chystají nové funkcionality využívat.

Vilém Sládek

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..