Dnes je MDŽ, ale v ICT

Pracujete v ICT průmyslu? A když se kolem sebe rozhlédnete, kolik žen vývojářek, administrátorek, programátorek, analytiček, zkrátka odborných IT pracovnic kolem sebe vidíte? Předpokládám, až na výjimky, že moc ne.

V České republice podle údajů Eurostatu (2011) pracuje na odborných pozicích v ICT jen něco málo přes deset tisíc žen, mužů desetkrát tolik. Zatímco v Evropské unii připadá průměrně jedna žena na pět mužů. V ČR je toto číslo dvojnásobné a řadí se tak na nejhorší příčku v celé EU. Mezinárodní telekomunikační unie (ITU) vyhlásila na dnešní den, 25. dubna, Mezinárodní den žen v ICT právě proto, aby upozornila na tuto nerovnováhu.

Naše akademie vítá tuto iniciativu, a tak bychom chtěli podpořit vzdělání žen a dívek v oblasti internetových technologií. Proto pro ně dnes máme speciální nabídku.

Vyberte si libovolný kurz z nabídky Akademie CZ.NIC, vaši volbu nám zašlete na e-mailovou adresu akademie@nic.cz a získejte slevu 50 % z ceny kurzu a květinu jako dárek k tomu. Budeme se na vás těšit.

Igor Kytka

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..