Internet základ života

Internet je pro generaci dnešních školáků jednoznačně nejdůležitějším prostředím pro komunikaci, zábavu i sdílení, například domácích úkolů. Používají ho každý den a někdy ani neví, jestli už jsou zase on-line, nebo ještě pořád. Kolik takových uživatelů však ví, jak se po zadání adresy, například blog.nic.cz, dostali až sem? Na požadovanou stránku bez toho, aby byli po cestě přepadeni internetovými piráty a hackery?

V Akademii CZ.NIC se snažíme rozšiřovat povědomí o internetových technologiích, aby uživatelé znali prostředí Internetu i to, jaké hrozby skrývá. Pořádáme technicky zaměřené kurzy pro studenty středních a vyšších odborných škol, přednášíme o bezpečném pohybu na síti, poskytujeme další vzdělávání pedagogům. A proto jsme i letos pro učitele IT předmětů připravili kurz, na kterém se seznámí s fungováním technologií, které dělají Internet Internetem.

Účastníci se například dozví, jak funguje DNS – systém názvu internetových adres neboli domén. Dozví se mimo jiné i to, kdo se vlastně o internetové domény stará v Česku a ve světě. A třeba taky proč v nich zatím nepoužíváme háčky a čárky. Na závěr budou mít účastníci možnost ve společné diskuzi sdílet zkušenosti týkající se výuky internetových technologií a dozvědět se o nových projektech pro školy. Kurz se koná ve spolupráci s Jednotou školských informatiků a je akreditován v systému DVPP.

Pokud jsme se s touto zprávou trefili právě do vašeho profesního zaměření, neváhejte a přihlaste se emailem na adrese akademie@nic.cz. Jinak budeme samozřejmě rádi, když tuto nabídku rozšíříte k těm, kterým by byla k užitku. Děkujeme předem.

Igor Kytka

Autor:

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..