Jak se dá (také) vydělávat na doménách…

V uplynulých dnech se na nás obrátilo několik držitelů doménových jmen .cz s otázkou, zda víme – a co si myslíme – o nabídce České doménové centrály.

Pracovníci společnosti, která tyto stránky provozuje, se totiž začali obracet na držitele doménových jmen s koncovkou .cz. Zavolají jim a upozorní je, že existuje celá řada dalších doménových prostorů (domén s jinými než .cz koncovkami) a tam – zatím – jejich doménové jméno registrováno není. A protože by toho mohli zneužít „zlí lidé“, Česká doménová centrála jim tyto domény předběžně zablokovala a nabízí teď službu jejich registrace.

A cena? Je zřejmě variabilní. Nám poskytnuté údaje mluví o částkách mezi 3000 – 3999 Kč za jednu doménu. V případě ceny 3999/doménu šlo o domény .com. .net a .eu, tedy žádně neobvyklé nebo exotické koncovky.

Zajímavá služba, že? S podobným postupem se z času na čas setkáme ze strany asijských registrátorů. Ti si vytipují držitele českých ochranných známek a nabídnou jim registraci domén se stejným názvem v čínské, tchaj-wanské nebo vietnamské doméně. Argumentují podobně jako Česká doménová centrála – bylo by přece škoda, aby vaši nádhernou doménu někdo v našem doménovém prostoru zneužil.

Samotný web České doménové centrály vypadá naprosto profesionálně a seriozně. Až do okamžiku, než začnete hledat to, co je v dnešním světě registrací naprosto běžné – informaci o ceně a hlavně on-line registrační formulář.

Zmínku o ceně se ani mě, ani nikomu ze zákazníků, kteří se na nás obrátili, na webu najít nepodařilo. Zmíněná cena za doménu je stanovena ve smlouvě, kterou obdržíte mailem po vyjádření zájmu.

On-line formulář potom nahrazuje žádost, aby zájemce o doménu poslal e-mail „v němž uvedete daný název domény a veškeré podrobné údaje o registraci a informace o účtu“.

A jak bych odpověděl na otázku co že si o této službě myslím? Řekl bych, že každý soudný člověk si udělá závěr sám. Osobně si myslím, že doba, kdy se domény registrovaly přes mail bez použití formulářů už je dávno pryč a doba, kdy domény stávaly 3000 Kč za rok tu snad ani nikdy nebyla.

Pokud má někdo skutečně zájem registrovat ekvivalent svého doménového jména i v dalších koncovkách než .cz – což je koneckonců běžná a v mnoha případech i přínosná praxe – doporučoval bych obrátit se na toho, kdo registroval původní doménu. Registrace domén v dalších než .cz prostorech není totiž nic složitého a ten, kdo vám zaregistroval doménu .cz to s největší pravděpodobností zvládne naprosto bez problémů. A za výrazně nižší cenu.

Aktualizace, 1. dubna 2015: Česká televize odvysílala v rámci pořadu Černé ovce reportáž věnující se nabídce registrací domén za přemrštěné ceny. Doporučujeme její zhlédnutí.

Autor:

Komentáře (134)

  1. Petr říká:

    Všechno tady korupcí hnije. To není demokracie. To je konec.

  2. Enti říká:

    Prave, ze toto je demokracie. Muzete se svobodne rozhodnout, zda pristoupite na tuto vyderacskou nabidku.

  3. Vembl říká:

    Bohužel tohle je prostě život. Některé firmy a lidé jsou pro peníze ochotni obětovat a udělat skutečně všechno a skrývají své úmysly za na první pohled seriózně se tvářící stránky nebo lidi. Proto vždy když vidím „mladého a úspěšného kravaťáka“, zabliká mi někde v hlavě varovné světlo, že něco nebude v pořádku.

  4. Cik říká:

    Tak můžu taky potvrďit, že se na naše vedení daná společnost obrátila s touto lákavou finanční nabídkou. Vedení pak obdrželo email, který mi přeposlalo a jsem se nestačil divit :)
    Takže v našem případě (protože cz, com a eu již máme registrováno) se jednalo o domény .biz, .info, .net, .mobi, .org za každou doménu požadovali 3999 kč bez DPH, a pak za každý další rok 599 kč.
    Zaplatit za něco, co běžně stojí kolem 1000 kč, 20 000 kč, tak to je opravdu umění. Bohužel je mi jasné, že se jim to podaří a pár firem takhle zazmatkuje a ty peníze jim pošle. Bohužel :(

  5. Mato.x říká:

    tiez som dostal podobnu ponuku. Ale v mojom pripade sa trosku obabrali, web som totiz pred par mesiacmi zrusil :) tak im treba

  6. mka říká:

    Tento týden to potkalo i mého známého – podnikatele, který je sice manažer, ale není informatik, takže o tom, jak to chodí na webu, toho zas tak moc neví.
    Když se podíváte na ARES, tak zjistíte, že firma patří nějakému Aime Kass(ovi) bytem Katleri 1-85, 13188 Tallin, Estonská republika. IČ je 28545834.
    A vtipné na tom je, že s nimi uzavřel smlouvu pouze po telefonu – volali oni – a že celý rozhovor si ČDC samozřejmě nahrává. Zdali pak se soushlasem druhé strany?
    Musím říci, že to mají dokonale propracované. A funguje přinejmenším ještě v Německu a Polsku (http://www.domenovacentrala.cz/de/index.php, http://www.domenovacentrala.cz/pl/index.php).

  7. Košičan říká:

    Už kontaktovali známeho-živnostníka, ktorému trocha radím s internetovou prezentáciou podnikania….

  8. Not_Sure říká:

    Petr: „Všechno tady korupcí hnije. To není demokracie. To je konec.“

    Myslim ze nerozumis ani slovu korupce ani demokracie. Koho korupce? CZ.NIC-u? Kdyz mluvis o korupci, tak bys mel specifikovat koho a v jake zalezitosti. Tenhle clanok totiz se zadnou korupci nema nic spolecneho.

    Je to jenom pokus o oblbnuti lidi, v nekterych pripadech pokud o podvod, podle jak jsou ty telefonaty (emaily, dopisy) formulovane. Samozrejme ze to neni hezke takhle oblbovat (a vlaste tim okradat) lidi, ale zadna korupce to neni.

  9. Jirin říká:

    Nakopat do prdele :) Kolegovi to taky prislo, spravuji jim firemni web, tak mi to nastesti preposlal. Nemam rad, kdyz nekdo vydelava klamanim lidi. Prvotni totiz byl telefonat, ze ma nekdo jiny zajem o sadu domen k jejich CZ domene a oni ze serioznosti jim nabizi registraci, nez to nekdo zneuzije. Hnus.

  10. Jan Kučera říká:

    Take mne dnes oslovila slecna/pani z vyse zminene firmy, ze ma prave na stole pozadavek od treti osoby k registraci naseho domenoveho jmena v domenach .com .eu .net .info .org .biz a ze je to vydesilo a boji se aby nas nechtel nekdo podvest a tak ji pry vedouci naridil, ze nez to zaregistruje, tak se s nami ma spojit… a ze kdyz jsme majitele ceske domeny, tak by v pripade zajmu slo toto predbehnout a rychle to zaregistrovat pro nas… :-( potrebuje to ale vedet rychle! Znacne mne znejistela, a tukal jsem do ni jestli mi muze prozradit, kdo se o toto pokousi, coz mi logicky neprozradila. Cena reistrace domeny je u nich za 3.999,- za kus. (Vim ze cena se pohybuje kolem dvou – tri stovek). Podekoval jsem ji za informaci a znejisten jsem zacal patrat po internetu, jestli nekdo nema podobnou zkusenost. A hele on je to podvod ze strany volajici pani, ktera se mne snazila obalamutit. :-( Ach jo… lidi jsou opravdu lumpici… :-( Dekuji za tento clanek, ktery mi otevrel oci.

    Beru kdyby mi udelali nabidku, ale tady mne vylozene uvadeji v omyl a snazi podvest!!!

    (pro ostatni: volala mi pani Turenova z cisla: 246 080 336)

  11. Richard Dobiáš říká:

    Dobrý den, našeho klienta rovněž kontaktovala paní Turenová, naštěstí si klient vzal jen kontakt a předal to nám, abychom poradili, co s tím. Volal jsem jim tedy na uvedené číslo, ale byl jsem přinucen počkat, že mi zavolají zpátky (zřejmě kvůli nahrávání hovorů), skoro bych té paní věřil, byla taková ochotná, že to není standard, ale šéf jí nařídil, že se má domluvit raději s majitelem cz domény, aby z toho nebyl v budoucnu nějaký problém, takže je to spíš jejich dobrá vůle vlastně… Na mě ani netlačila, abychom ty domény koupili, spíš že je to možnost a chtěla slyšet oficiální vyjádření, že ty domény mohou zaregistrovat pro jejich klienta, který je chtěl. Přitom jsou to tak nezajímavé domény, nechtěl jsem tomu vůbec věřit, že by je někdo chtěl registrovat. Samozřejmě předtím klienta nenásilně přesvědčovala, že by si domény měl raději přes ně zaregistrovat. Snažíme se teď klienty upozornit na tyto nekalé praktiky. Doporučuji šířit povědomí o těchto praktikách.

  12. Robert Haken říká:

    Jsou to podvodníci, jednomu ze známých volali, že se někdo třetí snaží registrovat jeho doménová jména, nicméně že oni tyto praktiky odsuzují, a tak než je registrují, tak oslovují jeho, aby si je zaregistroval sám.

    …což už není jen přemrštěná cena, ale přímo podvod, kdy se uváděním zavádějících informací snaží získat prospěch.

  13. kuki říká:

    Nám přišel podobný email ze zahraničí, abychom je co nejrychleji kontaktovali kvůli ochrané známce protože se někdo snaží zaregistrovat naše jména proto nás kontaktují a chtějí pomoct… Taky pěkný podvod! Pozor na to

  14. Fireball říká:

    >>Petr
    Nevim mily Petre, v cem shledavas znaky korupcniho jednani. Co nabizi CDC je bezny zpusob podnikani. Pro tento konkretni zpusob podnikani je sice treba mit trochu „plechovejsi“ zaludek, ale s korupci to nema nic spolecneho. Je to jen a jen otazka trhu, zda se nekdo neinformovany da nachytat, ci nikoliv…

  15. Gabina říká:

    Dobrý den, ráda bych administrátora požádala o spolupráci a nevím, jak jinak se s ním spojit, mohla bych ho nějak kontaktovat? Děkuji.

  16. Petr říká:

    Tak nám dnes do firmy volala také paní Turenová, prý jí to nařídil šéf, že přišel požadavek od třetí osoby na zmíněné koncovky, tak nám chce nabídnout předkupní právo…. S webem nemám zkušenost žádnou, tak jsme jí moc a moc děkovali, že nám zavolali, a že po poradě jí zavoláme a koupíme. Cjtěl jsem aby mi poslala nabídku na email, ale to nechtěla. Po poradě s IT kolegou bylo už vše jasné :-)

  17. milan frolka říká:

    taky volala p.turenová že mám již cz a upozorňovala mě že z mým názvem firmy chce někdo další zaregistrovat dalších 5 koncevek dokonce mě nabízela koncovku com (kterou již vlastním ) za cenu 3999 bez dph/za 1 koncovku (lze pořídit za 199) volal jsem na aktiv24 koncovky jsou volné něco si ještě zaregistruji( u aktiv 24) aby mě takoví darebáci již nemohli vydírat nic jiného v tom není jo a volala ze skrytého čísla

  18. Martin Sedlák říká:

    Tak jsem byl dnes také osloven jistou paní Martinou Havlenovou z České doménové centrály. Uvedla číslo 246 080 336. Scenář zcela totožný s předchozími příspěvky. Musím říct, že byla opravdu přesvědčivá. Ještě štěstí, že jsem našel tento Blog.

  19. Carlos říká:

    Stejná zkušenost, včera klientovi volala paní Havlenová. Byl sice trochu vyděšen, protože jedna jeho cz doména by mohla být, v současnosti, poměrně zajímavá i venku. Cena asi 3.000 za kus. Už má eu,com a info zaregistrované, celkem ho to stálo 525,- Teď jsem volal Havlenové, vzala to jiná s tím, že mi Havlenová za 5 minut zavolá. Zatím nevolala, ejspíš zjistila, že domény už nejsou volné :)

  20. Vera říká:

    Poradí mi někdo, když jsem paní Havlenové také naletěla, registraci jsem odsouhlasila a pak jsem si přečetla tento web? To že to mají nahrané nic neznamená? Díky za radu…

  21. Michal říká:

    Mno, u nás se od nich nechala zblbnout kolegině a bez mojí konzultace to objednala. Nicméně, po tom co jsem tam zavolal a řekl, že to nechceme a ať mi tedy pošlou smlouvu,na který je podpis našeho jednatele, poslali jakousi nahrávku. Dle mého názoru nahrávka nerovná se smlouva. Po tom co jsem jim odepsal, že v nahrávce nefiguruje jednatel, že chybí zda li je cena s dph nebo není, že je z ní zřejmě, že kolegině jednala pod nátlakem a že kolegini uvedli v omyl, se již neozvali. Tak nevím,uvidíme. Každopadně jim fakturu palatit nebudu, protože u soudu by obstála pouze ratifikovaná smlouva. Aneb co je psáno to je dáno. Apropo nejleší byla hláška, že jsou si vědomi, že je cena trošku vyžší, ale, že si musí platit techniky :)

  22. Zuzana říká:

    Zajímalo by mě, jestli na nahrávání na začátku telefonického hovoru upozorňují :). Uzavírání smluv po telefonu ale určitě nepodceňujte, je to možné. Otázkou spíš je, zda jednali s osobou, která je k uzavření takové smlouvy, ať už v jakékoliv formě, oprávněna a hlavně, jestli mohli vědět, že k tomu případně oprávněna není. Může být tedy poměrně důležité, jak se Vaše kolegyně představila a jak hovor probíhal – a to nejen, co se týče představení, ale i naléhavosti nabídky, délky jejího trvání, argumentace, požadavku na rychlé vyjádření a podobně. Při reagování na „jedinečné nabídky“, „odpovězte ihned, zítra může být pozdě“ a podobně je třeba být maximálně obezřetný, a to nejen v případě domén.

  23. Markéta říká:

    Díky za tyto zprávy. dnes se ve firmě přihodilo to samé a proto hledám informace. byla to paní nebo slečna Lenka Novotná tel. 246 080 336. Nejprve skryté číslo. ještě jednou děkuji

  24. Martee říká:

    Tak dnes došlo i na naši společnost…byli jsme také osloveni jistou paní Martinou Havlenovou z České doménové centrály. Scenář zcela totožný s předchozími příspěvky. Musím říct,že taky byla na šéfa přesvědčivá a to tak dlouho, až mi to začalo být podezřelé a vyžádali jsme si název společnosti, kukli jsme na ares, pak na tento blog…a poté co jsme si vyslechli všechny ceny a koncovky, které jsou nám nabízeny, řekli jsme NE. Jsou to podvodníci. Díky za super blog a rady!

  25. Petr říká:

    Dnes 18.6.2009 k nám do firmy volala honosně znějící společnost Česká doménová centrála, že mají na stole objednávku od třetího subjektu na registraci domény naší firmy s koncovkou EU, NET, COM atd. Po pár slovech jejich operátorky jsem ihned zpozorněl a nechal si zopakovat název firmy. Řekl jsem, že momentálně nejsem schopen rozhodnout a že zavolám obratem. Samozřejmě jsem zadal do vyhledávače název této firmy a zobrazily se mi nelichotivé články+výpis z obchodního rejstříku. Obratem jsem volal zpět, že na jejich téměř vyděračské praktiky nehodlám přistoupit, samozřejmě jsem zdůraznil jejich cenu:3999 Kč/ks…atd… Operátorka-údajně vedoucí, mi odpověděla, že jejich cena není vůbec vysoká, že spravují mnoha firmám domény že zákazníci jsou velmi spokojeni a také, že na Internetu se píše mnoho a že to není vůbec pravda, atd…Byl jsem tímto jednáním velice, velice znechucen a mrzí mne, že takové firmy jsou schopny vytáhnout z některých lidí peníze a „prosperovat“ a navíc v právním státě vůbec existovat…Vůbec nemohu kvůli absolutnímu znechucení komentovat morálku lidí, kteří ve slavné České doménové centrále pracují, chovají se tímto způsobem a zneužívají momentální nevědomost či pozornost slušných lidí, s kterými sdílejí podnikatelské prostředí u nás…

  26. Ladik říká:

    Dobry den, prave nas kontaktovali z České doménové centrály s nabidkou registrace domen se stejnou pohadkou ze existuje nekdo kdo ma jiny kdo ma o domenu zajem. Neco se mi nezdalo a tak jsem prolezl web a nasel radu stiznosti na jejich praktiky. Jsou to opradu podvodnici, tak si na dejte pozor! Prozradili se nakonec vlastni hlouposti. Bud te opatrni Ladik

  27. No… vidím, že v tom nejsem sám. Mě pro změnu kontaktovala paní Marie Němcová z DIDZ (Deutsche Internet Domain Zentrale). Úplně stejná pohádka. Domény s volnými koncovkami pro mě laskavě zablokovala za 4× 199,- Kč/ks (za tolik se daly koupit na domeny.cz) a pak mi přišla faktura na 4× 4.758,81 Kč.
    Došlo mi hned, že je to jen spekulace a fakturu jsem nezaplatil.
    Rada právníka:
    Telefonická objednávka je platná, je-li potvrzena jakoukoli písemnou formou (i mailem nebo faxem). Pokud neučiníte toto potvrzení, nemůže po vás nikdo nic vymáhat.

  28. J. Kočárek říká:

    Bohužel jsem také naletěl paní Turenové… Má prosím někdo z diskutujících opravdu podložený názor na to, zda je nutné písemné potvrzení telefonické objednávky?
    Moc díky za radu.

  29. Petr Hostaš říká:

    V zásadě platí, že smlouva (objednávka a její akceptace) může být uzavřena i ústně, tedy i po telefonu. Telemarketingové firmy si proto telefonické objednávky nahrávají, aby mohly dokázat, že si zákazník určitou věc v určité ceně objednal. Při volání většinou na nahrávání rozhovoru upozorňují. Pokud Doménová centrála nahrávku nemá, bude na ní, aby prokázala, že objednávka byla přijata, jimi akceptována a smlouva tak tedy byla uzavřena. A to může být obtížné. Pokud nahrávku mají, ale neoznámili nahrávání, dalo by se argumentovat nepřípustností takového důkazu pořízeného bez souhlasu jedné ze stran hovoru (osloveného zákazníka). A pokud nahrávku mají a upozornili osloveného zákazníka, že nahrávku pořizují, bude velmi obtížné uzavření smlouvy zpochybnit (muselo by se argumentovat třeba omylem, nebo tísní a nápadně nevýhodnými podmínkami, pro které lze od smlouvy odstoupit; to ale není úplně triviální a záleželo by na konkrétních okolnostech, zda by soud takovou argumentaci uznal).

  30. Martin říká:

    O webu vim hodne, ale s temihle praktikami sem se jeste nesetkal. Jen mi bylo divne, ze volaji z mezinarodniho predcisli. +34 je tusim Spanelsko. Nabidli mi celkem 5 domen (.eu, .net a spol.) s tim, ze je to urcite spekulator, kdo si mi to snazi vyfouknout. Kdyz rekla cenu (tusim 3599 Kc za kus), tak sem podekoval s tim, ze domeny pro nas nejsou dulezite… a za chvili narazil na tenhle web :-)

  31. Martin_2 říká:

    mám naprosto stejnou zkušenost jako pan Kučera z května, doufám že jim nikdo nenaletí. jo a volala od nich paní Dvořáková, číslo bohužel nevím.

  32. Martin_další říká:

    Dnes stejná pohádka jako výše popsané, tentokráte paní Dvořáková, na chvíli mi nasadila brouka do hlavy, ale jen do doby, kdy mi na otázku na cenu registrace odpověděla 3.999,-.
    Pak už bylo vše zřejmé a kontrola na netu našla tento článek, který vše potvrdil a za který děkuji.

  33. Jiří Vrba říká:

    Včera jsembyl stejným způsobem osloven paní Procházkovou z Doménové centrály s nabídkou ceny 3999,-Kč. Registroval jsem jinde za 240,-.
    Dnes jsem tuto dámu upozornil na jejich nefér jednání, tak mi řekla, že stím nic neudělá a položila telefon. Pro pořádek: jejich telefonní číslo je 246080336.
    Vám Všem pěkný den

  34. Jana říká:

    Dnes nás též kontaktovali, byla to paní Zemanová z čísla 246080336.

  35. Jirka Licek říká:

    já bych viděl jako morálně odpovídající a právně ničemu neodporující situaci, kdy nic.cz potažmo registrátoři nebudou s touto „firmou“ spolupracovat

    byly doby, kdy se s podvodníky neobchodovalo…

  36. Roman říká:

    Stejný scénář, pro změnu volá paní Lucie Černá, bacha na ně. Stejné tel. číslo 246080336

  37. Alena říká:

    Dobrý den, včera nás tato firma taky oslovila / telefonicky p.Zemanová tel: 246080336/. Informovala nás o dalším zájemci naši domény. Cena za 1.rok 3999,00 Kč, další roky něco přes 500,00 Kč. naléhala s registraci do 1 dne.
    Vše jen telefonicky. Upozornili jsme ji, že nesouhlasíme, aby měl někdo naši doménu a registrovat se nebudeme. V ponděli ji budeme ještě volat, abychom jim sdělili. že jsou podvodníci. Podle Vašich ohlasů jim to vůbec nevadí, ale nám pořádně hnuli žlučí.
    Přejeme Vám a nám,abychom se už s takovými praktikami nesetkávali. Je hrozné jak někteří podnikají.

  38. pslany říká:

    Dobry den,
    dnes volali z teto firmy (tel.246080336) a informovali nas o zajemci o nase dalsi domeny na com, eu net a info, na cez jsem si zadal toto cislo do googlu nestacil jsem se divit. Doufam, ze se brzo objevi na Nove a CT1, sam proto udelam maximum. Pavel

  39. Milan Dedík říká:

    Tak nám volala paní Dvořáková z 246 080 336, stejná nabídka jako ty předchozí. Bohužel, mě dostala. Byla přesvědčívá až běda. Na závěr rozhovoru jsem se ještě ptal jestli to není z jejich strany geniální marketingový trik. Slečna nezaváhla ani vteřinu, že ne, že se snaží zabránit spekulacím s doménama. No, během 10minut mi to došlo. Tak šup šup na svého registrátora a registrovat po svém. Čekal jsem co se stane. Stalo se neuvěřitelné a CDC poslala fakturu na 3999 bez DPH. Tak ji s díky vrátím a budu čekat co se stane dál. Milan

  40. Bartn říká:

    U meho klienta stejny scenar.

    Dne 30.3.2009 jej kontaktovala „Nemecka Internetova Domenova Centrala“ (www.didz.cz). Pani na telefonu oznami, ze jsme vlastnikem domeny Firma.cz a ze si nekdo chce zaregistrovat domeny Firma-sro.cz (biz, org, com, de, eu …. ) a ze ma pozedreni ze jedna o utok na firmu.

    Zabranit se tomu da jenom tak, ze si firma zaregistruje vsechny domeny za cenu 3999,-CZK 1 kus/rok a v pripade spokojenosti ze sluzbami je poplatek na dalsi rok 590,- CZK

    Hacek je samozrjme v tom, ze je nutne se rozhodnout okamzite, jelikoz pani odchazi za hodinu domu a v pripade, ze se nerozhodneme, nezbyde nez vyhovet zadosti fiktivniho zajemce o domeny.

    Potom co me klient kontaktoval, vygooglil nasledujici odkaz. kde je totez obsirne probirano.
    http://webtrh.cz/35224-napadeni-smlouvy-sluzbe-marzi-1000-uzavrena?s=1d1e39a073ec3542d2966412eb140411&

    Ujistil klienta ze se jedna o podvod, rekl mu jestli ma chut a cas at jim zavola sehraje divadylko, ze o domeny zajem ma a, az bude pozadan o souhlas na pasek, at je posle do Pr***!

    Na tomto miste musim upozornit, ze je vse velice pekne sehrane. Historka je dobre vymyslena. A nepochybuji o to, ze firma „Nemecka Internetova Domenova Centrala“, „DIDZ GmbH“, „Deutsche Internet Domain Zentrale“ ci at si rika jak chce dobre vi co dela. A plan jak se domoci penez, v pripade, ze jste smlouvu odsouhlasili ma pripraveny.

    Behem rozhovoru, pokud potvrdite zajem o sluzby, jste upozornen na zacatek nahravani, jste pozadan o sdeleni jmena firmy a kontaktnich udaju do zaznamu, dale jsou vam sdeleny smluvni podminky i cena a jste vyzvan aby jste sdelil do zaznamu ze se smlouvou souhlasite.

    Jsem laik, ale myslim si, ze se takto uzavrena smlouva se vypovedet neda! Pokud firma „Nemecka Internetova Domenova Centrala“ skutecne domneny zaregistruje vzniknou ji tim nepochybne naklady, ktre urcite na vas muze vymahat.

    S Pozdravem, „Bijte vohnouty a zmrdy!!!“

  41. unecka říká:

    Tak další zkušenost – a díky za tyto stránky – nenaletěli jsme !!!
    Ano, přesně dle scénáře zde uvedeného – paní Turanová – tel 246 080 336 – údajně za firmu registrace domén – stejná nabídka.. naštěstí zde poučena – vybalila jsme na ní katalogový podvod, trestní stíhání atd….byla celá rozklepaná a tak jsme ji poslala do háje – ať se neopovažuje ještě někdy nás kontaktovat !!! Díky všem zde ještě jednou !!!

  42. unecka říká:

    P.s. ještě – jak jsem v euforii – jsme si neodpustila a zavolala na uvedené kontakty, s tím, že chci mluvit s majitelem, jednatelem…nějakým šéfem…ustrašené hlásky operátorek, se mi snažily vnutit informaci, že “ tam nikdo není “ a že “ žádné telefonické spojení na ně nemají „…prostě FAKT solidní firma :-)) tak všem – BACHA !!!!

  43. Luboš říká:

    Po dnešní totožné zkušenosti jako mají shora uvedení jsem napsal níže uvedený podnět na místně příslušný ŽÚ. Ve spravedlnost a nápravu v tomto státě však moc nevěřím (ale co kdyby).

    Vážení,
    podávám podnět k prošetření serioznosti podnikání firmy Česká Doménová Centrála nacházející se v kompetenci vašeho úřadu. http://www.domenovacentrala.cz/ .
    Dnes jsem byl kontaktován pracovnicí firmy paní Dvořákovou s patrně podvodnou nabídkou na registraci domény naší firmy. Podvodné jednání spatřuji v tom, že mně byla vnucována rychlá registrace domény s příponami eu, com. apod. s tím, že se jim objevil zájemce o registraci těchto domén se jménem naší firmy a pokud se do dnešního večera nerozhodnu, tak je prodají jemu. Navíc za registraci jedné domény chtějí zaplatit 3990,-Kč přičemž vím, že běžná registrace stojí cca 200,-Kč. Podle mého názoru se tedy jedná o naprosto neetický způsob podnikání, kdy je zákazník uváděn v omyl a klamán s cílem získat prospěch.
    Žádám tedy vás jako kompetentní úřad o prověření serioznosti podnikání teto firmy.
    Děkuji
    S pozdravem
    …..

  44. Jana říká:

    I naší firmu v srpnu potkala tato událost se stejným scénářem a bohužel jsme naletěli :o( Po „odsouhlasení“ do telefonu nám během chvilky přišla faktura, ale nevědomky, že to může být oficiální, jsme si nechali poradit od našeho webmistera, který nám jednoduše sdělil, nic neplaťte a na paní (Kateřínu Langovou-tel:246080336) zapomeňte. Fakturu jsme tedy vrátili zpět v přesvědčení, když nic nezaplatíme, nic také nedostaneme, ale… Po 3 měsících nám dorazil od této firmy e-mail: obdrželi jsme od Vás vrácenou fakturu za registraci, která byla opatřena poznámkou „vracíme fakturu, nebylo objednáno“ bez dalšího vysvětlení. V příloze tohoto e-mailu Vám zasíláme kopii této faktury spolu se ZÁZNAMEM TELEFONICKĚ SMLOUVY (která začíná od půlky rozhovoru), na jejímž základě jsme objednanou doménu registrovali na jeden rok.
    Obrátili jsme se tedy na našeho právníka, jak dále postupovat. Ale chtělo by to TV Nova, aby bylo varováno co nejvíce lidí a tuto firmu pořádně prošetřit.

  45. Josef Garabáš říká:

    Máme stejnou zkušenost, dnes nás kontaktovala již zmiňovaná paní Procházková s číslem 246 080 336 s úplně stejnou historkou, s cenou 3.999 Kč za doménu. To je opravdu hustý.

  46. Alena říká:

    Tak u nás na to ve firmě naletěli – bohužel. Zřejmě v jednání pod nátlakem to paní šéfová odsouhlasila když jsem přišla do firmy bylo již vyřízeno ……. bohužel jsem u toho nebyla jinak by mi bylo hned jasné že jde o podvod už jenom ty kecy že někdo má strašný zájem o naše domény a koncovkami mobi a tak podobně ……………………. No bohužel stalo se …………. je tady někdo kdo ví jak z toho ven ? Co takhle nějaká hromadná žaloba protože toto je opravdu jednání pod nátlakem ……………. díky za reakce.

  47. Eva říká:

    U nás se šéfovi taky „podařilo“ objednat domény, byla jsem na školení a paní si vyhmátla tu pravou chvíli. Naštěstí mi to řekl skoro obratem a tak jsem ihned u firmy u které si domény běžně registrujeme zaregistrovala ty objednané. Byla jsem fakt rychlá, protože se zadařilo. Zatím reakce od České Doménové centrály nebyla žádná, ani mailík, ani faktura. Tak čekám co bude. Náš právník nám řekl, že když nebylo uskutečněno plnění tak nemohou ani fakturovat a smlouva zaniká. Takže to vypadá, že je to jediná obrana. Být rychlejší, když už se stane.

  48. Luda říká:

    Prudí nás paní Turenová už druhý den s tím, že naše stávající firemní doména dnes expiruje (žeby nový fígl?) a že je třeba rychle provést jakousi nespecifikovanou akci.. Loudí telefonický kontakt na šéfa. Doména je OK.

Zanechte komentář

Všechny údaje jsou povinné. E-mail nebude zobrazen.

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..